Acum 4 ani, când am candidat pentru președinția Consiliului Județean Sibiu cu credința că se poate altfel, unii au crezut că poate sunt naivă, alții că poate nu înțeleg cum e cu politica sau că e vorba doar de sloganuri de campanie. După cum decurseseră ultimii ani, să te angajezi să faci de la zero un spital nou sau să crezi că administrația poate lucra transparent și pentru cetățean, poate părea și naivitate și neștiință și demagogie electorală.

De fapt, nu a fost și nu este nici acum vorba de niciuna dintre acestea. Este, mai degrabă, convingerea pe care am format-o în familia mea că dacă gândești pozitiv și ești optimist, dacă îți propui cu claritate un scop și dacă muncești din greu pentru el, ziua în care te poți bucura de visele deja realizate nu e departe.

Prima mea profesie a fost cea de învățătoare și de acolo am învățat că oamenii se pot schimba în bine, că sunt natural pozitivi și e nevoie doar de multă atenție și susținere ca să dea ce e mai bun din ei. Am fost apoi 18 ani avocat și am văzut, din nou, că inclusiv greșelile mari pot fi reparate, că divergențele pot fi aplanate și că suntem născuți mai degrabă ca să colaborăm între noi și să ne sprijinim, decât să fim în conflict, în divergență.

Cei patru ani de președintă a Consiliului Județean mi-au reconfirmat faptul că se poate, că deși mai sunt diferențe mari față de alte țări din Uniunea Europeană, am început, la rândul nostru, să generăm soluții inteligente, să arătăm că suntem mai mult decât o listă de probleme: suntem o parte a soluției! În acest sens, Județul Sibiu este un exemplu de bune practici, modest încă, dar, un exemplu pozitiv!

După acest mandat de patru ani sunt, în continuare, optimistă și încrezătoare. Am reușit în unele domenii mai mult decât am sperat, în altele mai avem mai multe de făcut decât credeam. Dar, avem deja câteva rezultate concrete, care arată că se poate: proiectul pentru noul spital județean ajuns la maturitate, Varianta Ocolitoare Sud, proiectul pentru îmbunătățirea gestiunii deșeurilor etc.

Mai important decât toate este, poate, că acum avem o viziune: ne dorim ca județul Sibiu -Poarta de Sud a Transilvaniei, să devină și să fie recunoscut ca lider regional și model de bună practică în ceea ce privește dezvoltarea, prosperitatea, condițiile de trai. Vrem ca județul Sibiu să fie și să rămână un loc bun de locuit, de investit, de vizitat, la care să ne gândim cu drag, fie că suntem aici sau plecați în lume.

Suntem cetățeni europeni, de aceea suntem acasă oriunde în Uniune. Vrem, acum, să ne simțim ca acasă la noi, în satele și orașele sibiene. Vrem să fie, la rândul său, Europa la ea acasă, aici, în județul Sibiu, să muncim, să trăim, să visăm și să ne realizăm visele.

Se poate!Împreună.