Liderul PNL Sibiu, vicepremierul Raluca Turcan, anunță că partidul a câștigat 43 de primării din județul Sibiu, cu 9 mai multe decât aveau până în prezent. De asemenea, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean a obținut cele mai multe voturi, potrivit numărătorii paralele a PNL Sibiu.

„PNL Sibiu a câștigat 43 primării din județul Sibiu, cu 9 mai multe decât cele 34 pe care le conduceau colegi liberali până la alegerile din 27 septembrie. Este cel mai optimist semnal ca sibienii au încredere în noi, o dovadă că munca liberalilor este apreciată de cei în slujba cărora suntem: locuitorii acestui județ. Rezultatele obținute, unele în fața cărora, în anumite comunități, competitorii noștri ar trebui să tragă învățăminte cu privire la felul în care se tratează problemele oamenilor, ne motivează, iar acest lucru se va vedea”, a scris, pe Facebook, vicepremierul Raluca Turcan, care este lider al PNL Sibiu.

Potrivit acesteia, câștigătorii „vor avea de rezolvat probleme serioase”, dar vor avea alături Consiliul Județean și Guvernul României.

Potrivit numărătorii paralele a PNL Sibiu, partidul a câștigat primăriile Mediaș, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copșa Mică, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Săliște, Tălmaciu, Alma, Arpașu de Jos, Ațel, Axente Sever, Bîrghiș, Bazna, Biertan, Blăjel, Boița, Brădeni, Brateiu, Bruiu, Cristian, Dârlos, Gura Râului, Jina, Ludoș, Marpod, Moșna, Orlat, Păuca, Porumbacu de Jos, Cârța, Racovița, Rășinari, Râu Sadului, Sadu, Șeica Mare, Șeica Mică, Șelimbăr, Slimnic, Șura Mare, Șura Mică, Tilișca. În județul Sibiu au votat 42,57 % dintre alegătorii înscriși pe liste.