Consiliul Județean Sibiu a semnat astăzi contractul de execuție pentru lucrări de reabilitare termică a Pavilionului IV, din cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda”, Sibiu. Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat că proiectul va fi finanțat din fonduri europene și că obiectivele acestuia sunt de îmbunătățire a calității actului medical și de tranziție către o economie verde.

„Eficientizarea energetică a clădirilor este una dintre prioritățile din Pactul Verde European, strategie pe care ne dorim să o implementăm și în județul Sibiu. De aceea, continuăm investițiile în acest sector, iar azi am semnat contractul de execuției pentru reabilitarea termică a Pavilionului IV din cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu, în valoarea de 3.384.729,08, fără TVA.

Proiectul de eficientizare energetică va fi realizat prin fonduri europene și are ca obiective principale atât îmbunătățirea calității actului medical, dar și tranziția către o economie cu emisii mai scăzute de carbon și gestionarea inteligentă a energiei, implicit cea din surse regenerabile în clădirile publice.

Termenul de execuție este de 10 luni și va avea o garanție a lucrării de 60 de luni”, afirmă Daniela Cîmpean.

Cele mai importante lucrări ce urmează a fi realizate, sunt:

  •  reabilitarea termică a elementelor de anvelopă;
  •  îmbunătățirea sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
  • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice;
  • reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat;
  • lucrări conexe care contribuie la implementarea proiectului; 
  • branșare gaz – Proiectare si racordare rețea gaz;
  • utilaje/echipamente – dotare și montare.