Raluca Turcan, ministrul Muncii:

➡️ Când vorbim despre inechitățile din sistemul public de salarizare, un exemplu grăitor este cel al personalului tehnic-administrativ din sănătate, care include aproximativ 23 000 de salariați.

➡️ Am discutat astăzi, cu reprezentanții sindicali din Uniunea TESA din sănătate, despre discrepanțele salariale dintre această categorie de angajați și celelalte categorii de personal din sănătate. Le-am reconfirmat faptul că susțin includerea personalului TESA din domeniul medical în grila de salarizare a familiei ocupaționale în care activează – ceea ce nu se întâmplă în momentul de față – pentru a permite astfel recuperarea decalajelor atât în ceea ce privește salariile de bază, cât și așezarea sporurilor.

➡️ Propunerile sindicatelor în ceea ce privește reconfigurarea grilei de salarizare din sănătate vor fi incluse în varianta formulată de ministerul de resort, așa cum am procedat și în cazul celorlalte categorii profesionale. Noua lege a salarizării din sistemul public va reuni așadar propunerile Ministerului Muncii, pe cele ale ministerelor de linie și ale sindicatelor, cărora se va alătura expertiza internațională, cu indicatori de performanță obiectivi.