▶️ Sectorul agricol are acum o șansa majoră de dezvoltare
▶️ Peste 20 de miliarde de euro vor fi alocați acestui sector
▶️ Județul Sibiu, punct de întâlnire pentru discuții despre fonduri europene, cercetare și dezvoltare și Planul Național Strategic 2021-2027

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu:

✅ Am fost încă o dată gazdă pentru întâlnirea dintre europarlamentarul Daniel Buda, care este și vicepreședintele comisiei agricole din Parlamentul European, Bela Vaida – directorul Agenției Naționale de Zootehnie și reprezentanții asociaților de ovine și caprine pentru a discuta despre oportunitatea majoră pe care o au acum fermierii în accesarea de fonduri europene, despre cercetarea și dezvoltarea din acest domeniu, dar și despre Planul Național Strategic 2021-2027 la care trebuie să contribuie toți cei care sunt direct interesați.

👉 Mesajul este unul unitar: fermierii vor dezvoltare de nivel european, iar Uniunea Europeană este pregătită să contribuie la investiția în acest domeniu. Suma alocată României pentru domeniul agricol în perioada de finanțare 2021-2027 este cea mai mare sumă alocată până acum pentru acest sector, care poate deveni unul dintre cei mai importanți catalizatori de dezvoltare.

🎯 Avem specialiști în domeniul agricol, avem o tradiție, există o viziune clară de a crea un liant între nevoile din acest sector, posibilitățile din administrație și adaptarea politicilor publice. Ne gândim totodată și la consumatori, care vor fi principalii beneficiari ai unui sector agricol dezvoltat, și care implicit vor putea să consume produse locale și sănătoase prin susținerea domeniului agricol.

La finalul acestui dialog constructiv, am vizitat Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie din comuna Cristian, Sibiu. Deși este unul dintre cele mai apreciate din țară, acest institut are nevoie de susținere, de finanțare astfel încât să reușească să își păstreze renumele. Mulțumesc tuturor celor care au participat la această întâlnire și mulțumesc colegului meu din PPE, europarlamentarului Daniel Buda, care a ales să discute despre viitorul domeniului agricol în județul nostru.🤝