Raluca Turcan, viceprim-ministru:

„Palatul Copiilor din Sibiu a fost pus în funcțiune după relocare prin efortul comunității locale, completat cu sume pe care am reușit să le alocăm de la nivel central. În urmă cu un an, odată cu anunțul repartizării de fonduri, am verificat destinația acestora. Astăzi, după finalizarea investițiilor, am făcut același lucru și m-am bucurat să constat că pasiunea celor care lucrează și răspund de palat se vede în fiecare lucrare. Au fost renovate holurile din clădire, s-au înlocuit instalațiile electrice, s-a zugrăvit, s-a montat parchet și s-au renovat grupuri sanitare, s-au executat multe lucrări care asigură un mediu sigur și prietenos pentru copiii sibieni.

Mă preocupă asigurarea tuturor bunurilor și serviciilor de care Palatul Copiilor are nevoie și am transmis întreaga mea disponibilitate de sprijin, ca și până acum. De asemenea, sunt interesată ca împreună cu deținătorul terenurilor dimprejurul clădirii și cu Primăria Sibiu să găsim cea mai sigură soluție de acces la Palat.

Am deschis astăzi, cu aceeași ocazie, un dialog cu reprezentanții Clubului Sportiv Școlar Șoimii, o structură care de ani de zile și în condiții deloc ușoare produce campioni, dar care este supusă unor provocări nemeritate. Una dintre sectiile sale funcționează momentan într-un spațiu evident necorespunzător. Am cerut detalii suplimentare pentru a reuși să identificăm soluții. Suntem într-un moment special, dar care lasă loc unor intervenții pentru viitor: renovări, construcții noi și altele asemenea. Sper să exploatăm în folosul copiilor sibieni absența lor din săli și să le pregătim revenirea la clase în condițiile cele mai bune.”