Viceprim-ministrul României Raluca Turcan și consilierul de stat Răzvan Pop au avut o discuție cu directorul Teatrului Național Radu Stanca, Constantin Chiriac, despre statutul cultural al Sibiului și viitorul acestuia.

Raluca Turcan, viceprim-ministru: „Statutul cultural al Sibiului, eforturile tuturor acelora care au participat la consolidarea lui și pasiunea cu care comunitatea întreagă răspunde la magia artelor spectacolelor, toate acestea impun sprijin necondiționat pentru pașii următori: un nou teatru și un Centru de Congrese. Alături de consilierul de stat Răzvan Pop am discutat această temă cu directorul Teatrului Național Radu Stanca, președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu , Constantin Chiriac.

Mărturisesc că entuziasmul său și al echipei pe care o conduce este la fel de determinant ca dorința sibienilor cu privire la noul edificiu. Este limpede necesitatea, la fel cum este evidentă nevoia susținerii administrative și politice.

Putem face din ceea ce a imaginat Constantin Chiriac pentru Sibiul cultural o prioritate de dezvoltare! Momentul este cum nu se poate mai bun fiindcă pentru prima dată (fapt probat prin demersurile clare și concrete de până acum din acest domeniu) investiția în cultură nu mai este un simplu slogan.

Am convenit cu echipa Teatrului Național asupra unei așa-zise schițe de foaie de parcurs și am certitudinea că, susținuți așa ca întotdeauna de Primăria Sibiu, împreună, ne putem asuma acest mare proiect așa cum a fost lansat de fostul primar Klaus Iohannis, adică atat printr-o construcție nouă, cât și prin reconfigurarea întregii zone Cazarma 90.

oul teatru și Centrul de Congrese reprezintă “nivelul următor” la care Sibiul trebuie și merită să ajungă și o poate face prin oameni precum Constantin Chiriac și cu implicarea tuturor acelora care reprezintă Sibiul.”